9 Aralık 2013 Pazartesi

7.Aralık.2013

Herkesin imtihanı en hassas olduğu noktadan gelir.Kimi hayat arkadaşı güzel yada yakışıklı olsun ister, kimi istediğimi alayım, hesapsız harcayım, zengin olayım der.Kimiyse sadece huzurunun peşindedir hayatını paylaşacağı kişiyle yaşamak istediği tek bu yöndedir, saygın bekler, manevi olguları dört dörtlük olsun der.Kimi bebeği olsun ister, kimi konumum, kariyerim olsun der, kimi eşi eğlenmeyi bilsin, gezsin veya sohbeti derya ister. Ve herkes en çok istediğiyle imtihandadır.Herkes o imtihanıyla savaştadır kendine ait olan dünyada.Dopdolu bir dünyaya sahip olsada, o hayalini kurduğu dünyanın peşindedir.Yıllarını verir, dostlarını verir, bazen sevdiğini bile harcar neyin etrafında dönüyorsa onun uğruna.Kimin zaafı neyse, o onunla imtihandadır.Zaaflarımız, bizi biz yapanlar mıdır, bizi bizden alanlar mıdır? Bizi biz yapıyorsa vezir hesabı, bizi bizden alıyorsa rezil hesabı. Zaaflarımız, peşinde koştuğumuz şey, hak ediyor mu bu denli kendimizi adamamızı.Neyin yada nelerin savaşını verdiğimizin bilincinde miyiz acaba? Ahiretin bir günü bile etmeyen şu dünya hayatımız bir sürü dünyalar kurmamızı hak ediyor mu, yada buna ömrümüz yetecek mi ki? Ölümden sonrasına yarıyor mu etrafında dönüp durduğumuz o zaafımız…Zaaflarımız...Zaafımızla 80 yıllık imtihandayız.Ebediyetin imtihanı zaaflarımız.Onlara bakış açımızı normalleştirmeli, hırslarımıza biraz gem mi vurmalıyız ki, ne dersiniz?.Öyle uyanık olmalıyız ki bizi bizden alan şeylerden kurtulup, zaaflarımızı bizi bize kazandıracak hale getirmeliyiz.O zaman bu dünya hayatımızda da, ebediyet yolunda da gerçek zafere kavuşuruz.

Hayalini kurduğumuz dünyamızın kimseyi incitmeden bizi bize, bizi ebediyyette kazandırması dileğiyle...

5 yorum:

  1. Hayalini kurduğumuz dünyamızın kimseyi incitmeden bizi bize, bizi ebediyyette kazandırması dileğiyle...
    Yüreğine sağlık canım. Bu sözün üzerine daha ne denir ki?
    Allahü teala bizleri öldükten sonra da amel defteri kapanmayarak, hayırla yad edilen kullarından eylesin.

    YanıtlaSil
  2. Çabucak gerçekleşmesini istediğim her dua da sayfandayım o zaman ;)

    YanıtlaSil
  3. Hemen hemen tüm insanların ortak zaafı "sinirlenmek" Her zaman, önce biraz oturup düşünmeli insan. Yaşadığı şeyin dinine bir zararı var mı? Yoksa nefsine mi ağır geliyor?
    Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellemden bir nasihat istemiş zamanın birinde, bir zat,
    O alemlerin efendisi buyurmuşlar "Lâ tağdab," Kızma, sinirlenme. Sonra yine, sormuş, yine buyurmuşlar "Lâ tağdab" her seferinde, bir nasihat daha dediğinde, yine aynı şeyi buyurmuşlar "Lâ tağdab"
    İnsanlar elbette farklı, zaafiyet noktaları da çok farklı ama, tüm insanların ortak bir zaafiyeti var ki; kızmak, sinirlenmek. İşte, aklı örten, insanı kendinden alıp başka bir şeye çeviren en tehlikeli şey...

    YanıtlaSil
  4. Ne demek efenim beğenerek okuyoruz ve yorum yapıyoruz bbs :)))

    YanıtlaSil
  5. Zaaflarımız = Nefsin istekleri

    Dinin Sahibinin aleyhisselam emrine uymayı kolaylaştırsın Rabbim..amin

    Yorumunuz için teşekkür ederim bbs ;))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim...