9 Mart 2014 Pazar

9.Mart.2014

Toprak kokusu, hem yaşamı haber verir, hem ölümü aslında.Bense toprak kokusu duyduğumda hep hayatı hatırlarım.Adem aleyhisselamın yaratılışında da vardır toprak.7 renk toprak.O yüzden insanlar renk renktir zaten.Yağmur yağar, açığa çıkan o kokuysa bana var olduğumu fısıldar.İçime kadar işler rahmetin kokusu.En çok ilkbahar yağmurlarını severim.Ardından bulutları yararcasına çıkan o güneş benide benden alır, doyamam izlemeye.Her olay, aklına gelebilecek herrr olay Allahü tealanın varlığını haykırır.Bizse sağırız sanki.Onun bu kadar çok nimetleri önümüze serişine şükürsüz kullarız.Verdiğim nimetlere şükrederseniz, arttırırım buyuruyor.Peki ya şükretmek aklımıza bile gelmiyorsa, biz bile ufacık bir iyilik yaptığımızda teşekkürü beklerken, Yaradanımızın verdiği sayısız nimetin şükrünü, elbette ona KUL olarak yapmalıyız.

Eski zamanlarda 2 saliha hanım varmış.Arkadaşlarmış, farklı hocalara gider, ikiside kendi hocasını öve öve bitiremezmiş.Davet ederlermiş birbirlerini, benim sohbetime gel diye.Karar vermişler, hocaları değişmişler.Bir zaman geçmiş, ikiside dinlerinde gevşemişler.Ahiretin değil, dünyanın peşine düşmüşler.Değiştiklerini fark ediyorlarmış ve sormuşlar birbirlerine, biz neden değiştik.Hocalardan biri, dinin emirlerini müjdelerle anlatırmış, yani şu ibadeti yaptığında, Cennette şu kadar köşk, bu kadar sevap..Diğeri dinin emirlerini korkutarak anlatırmış..Şu emri yapmadığında, Cehennem ateşi, kızgın lavlar, dondurucu soğuklar. Mizacı farklı olan bu iki arkadaş, hocaları değişince, korkuyla emri yapan, merhameti işitince dinde gevşemiş..Sevaplarla ibadetinde şevklenen öbür hanım ise, korkup dinden uzaklaşmaya başlamış.Sonra ikiside anlamışlar kendilerine ilk hocalarının iyi geldiğini.



Aslında hocaların farklı şekilde anlatmaları birer nimettir.Herkes mizacına uygun olanını seçer ve onunla dinini de dünyasını da mamur eder.Burada dikkat edilmesi gereken husus çocuklarımıza dini görevleri yaptırmakta SEVGİDEN başlanır..ve bence 9 yaşına kadar hep sevgiyle, Allahü tealanın MERHAMETİ anlatılmalıdır..Sonra şekillenen mizaca göre azabı hatırlatılır.Kesinlikle tehdit etmeyin.Çocuklarımızın dinden uzaklaşmasını istemiyorsak Allahü tealanın azabıyla korkutmamalıyız.

1 yorum:

  1. ağzınıza yüreğinize gönlünüze sağlık... mükemmel..İnşAllah okuma kitlesi binleri onbinleri yüzbinleri milyonları bulur.... tek kelime ile mükemmell.Allah sizden razı olsun...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim...