13 Kasım 2013 Çarşamba

13.Kasım.2013

Sevdiğinin haliyle hallenmek.
Bu 1 asır neler götürmüş hayatımızdan.İslamiyetin emrettiği, büyüklerimizin sözleri, kendi sünnetleri, şöyle bilmemkimin sözü diye çıkıyor ya karşımıza ve bunu işin doğrusunu bilen insanlar paylaşıyor ya int. ortamında anlamakta çok zorlanıyorum.Hatta anlayamıyorum.Bir fransız fizolofunun yada bir ingiliz adamının sadece kelimelerin yerlerini değiştirerek kurduğu cümle neden işin özünü, islamiyyetin güzelliğini bilen insanlardan beğeni topluyor anlayamıyorum.
Sevdiğinin haliyle hallenmek.Kim sevilir herşeyden önce..Allahü teala...Sonra kim sevilir...Peygamber efendimiz aleyhisselam..Bir çocuğa ileride ne olmak istiyorsun diye sorulduğunda hangisinin hayalidir EVLİYA OLMAK (N. teyzem)
Günümüze ne kadar uzak bir cümle, ve bir o kadarda ne kadar önemli bu teslimiyyet.Neden böyleyiz...Batının modern yaşam kültürüne geçemiyor muyuz değerlerimizden ödün vermeden.Bakıyorum ki; Her ev halkının reisi, hocası, geleneği, düzeni yani hayatını yöneten ve maalesef herşeyinden ödün verdiren tek bir şeyi var.TELEVİZYON.Bazı şeyler hayatımıza girdiğinde dengede tutmakta zorlanırız.Çünkü nefsimiz ile aklımız arasında çelişkiler başlar, hele birde sahip değilsek doğru kaynaklara yada sahip olupta onların sadece tozlarını alanlardansak......ve işte sınırını koyamadığımız 2. şey; İNTERNET
Büyüklerin buyurduğu 3 tehlikeli ekran; Televizyon, Bilgisayar, Telefon............Saman çöpü misali savrulup durmak için fazla ve ÇOK tehlikeli sebepler.............Ne diyim Allahü teala hepimizin yardımcısı olsun.Uyanık olmalıyız..Çok uyanık olmalıyız...

2 yorum:

  1. Aslında bu ahir zamanın gaflete. Malum her geçen gün daha da kötü olacak. Neden olmasın ki her geçen gün daha da uzaklaşmuyor muyuz asrı seadetten. TV İnternet gitse evden başka bir şey elbet çıkar alıkoyan insanı İlm öğrenmekten. Yoksa bu kadar olsa kolay olmaz mıydı herkes alim, evliya. Ne kıymeti kalırdı ki o zaman? Bunun adı gaflet. Gün geçtikçe artan bir gaflet ki adı bugün internet tv yarın başka bir melanet.!

    YanıtlaSil
  2. Eskiden yanlışlara bu kadar kolay ulaşılamıyordu.İstediğin an elinin altında bir tık yoktu.Ayıplanmak korkusu vardı daha çok ve insanı, toplumu korurdu, "Kuldan utanmaz Allahtan korkmaz" derdi eskiler aksi olana..Şimdi ise dizilerle aşılandı, yanlışların, çiğnenen değerlerin normal görülmesi sağlandı maalesef.Evet, her zaman bir melanet oluyor :) Ama bir süredir herkesin bir tık ötesinde o melanet bbs ;)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim...